котлети в томатному соусі

Котлети — це класична страва, знайома багатьом з дитинства. Вони можуть бути приготовані з різних видів м’яса, риби, або навіть овочів. Однак, особливо пікантними і смачними стають котлети, коли їх подають в соусі. Сьогодні ми розглянемо, як приготувати **котлети в томатному соусі**, що стануть чудовим доповненням до вашого столу.

Інгредієнти для котлет в томатному соусі

Для приготування **котлет в томатному соусі** вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 500 г м’яса (свинина, курятина або яловичина)
  • 1 середня цибулина
  • 1 яйце
  • 100 г панірувальних сухарів
  • Сіль, перець за смаком
  • Для соусу:
  • 400 г томатної пасти або подрібнених помідорів
  • 1 ст. л. цукру
  • 2-3 ст. л. рослинної олії
  • Часник, спеції за смаком (базилік, орегано)

Приготування котлет

1. Для початку приготуймо котлети. М’ясо потрібно подрібнити до стану фаршу. Додайте подрібнену цибулю, яйце, сіль і перець. Все добре перемішайте, а потім залиште на 15-20 хвилин.

2. З отриманого фаршу сформуйте котлети бажаного розміру. Обваляйте їх у панірувальних сухарях для отримання хрусткої скоринки. Таким чином, котлети будуть ніжними з середини та апетитними з зовні.

Приготування томатного соусу

3. Поки котлети відпочивають, приготуємо томатний соус. На великій сковороді розігрійте рослинну олію і обсмажте подрібнений часник до золотистого кольору. Додайте томатну пасту або подрібнені помідори. Якщо ви використовуєте томатну пасту, її необхідно розвести водою до бажаної консистенції.

4. Додайте до соусу цукор, сіль і спеції за смаком. Помішуйте протягом 5-7 хвилин, поки соус не закипить. У цей момент ви можете додати також кілька свіжих або сушених трав: базилік чи орегано, що додасть страві яскравішого аромату.

Готування котлет в томатному соусі

5. Після цього на сковороду з соусом викладайте обсмажені котлети. Покрийте їх соусом та накрийте кришкою. Готуйте на середньому вогні приблизно 20-30 хвилин, поки котлети не стануть м’якими і просочаться ароматом соусу.

6. За бажанням, в кінці готування можна додати трохи вершків або сметани для більш кремової текстури соусу.

Подача страви

7. Подавайте **котлети в томатному соусі** з гарніром. Це може бути картопляне пюре, рис або свіжі овочі. Страва виглядає апетитно, а її смак точно не залишить нікого байдужим! Котлети виходять соковитими завдяки соусу, а томатний смак гармонійно поєднується зі спеціями.

Висновок

Отже, **котлети в томатному соусі** – це простий і смачний варіант страви, яка підходить для сімейної вечері або обіду. Вони швидко готуються, а основні інгредієнти доступні практично в будь-якому домі. Пробуйте, експериментуйте та насолоджуйтеся чудовими смаками разом з рідними!