Ескалація конфлікту: Запорізький регіон під ударом російської артилерії

Небезпечне наближення ворожих військ

Російські війська продовжують напади на Запорізький регіон, набираючи на максимальній тривожності через їх наближення до лінії фронту. За даними речника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Коваленка, рівень нападів постійно зростає, з більшістю артилерійських обстрілів. У минулу добу було зафіксовано 523 обстріли, понад 300 з яких були артилерійськими. Крім того, ворог використовує безпілотники та системи залпового вогню.

Стан наслідків

Наголошується, що за останню добу в Запорізькій області не було жодних постраждалих через ворожі обстріли. Коваленко також зазначив, що тривоги у регіоні вже активувались понад 4 000 разів, а їх загальна тривалість становить близько 160 діб.

Ситуація на межі загострюється

За словами речника, ситуацію загострює максимальна близкість до лінії фронту. Обласний центр розташований приблизно за 30-40 кілометрів від лінії фронту на Запорізькому напрямку, що є одним із найбільш напружених районів. Окупанти націлені переважно на цивільну інфраструктуру, з пошкодженням або знищенням понад 12 000 житлових будинків та понад 14 000 домогосподарств.