Ніжний повітряний меренговий рулет — це поєднання солодкого безе з кремом. Приготувати оригінальний десерт можна в домашніх умовах. Щоб отримати бездоганний меренговий рулет для гастрономічного задоволення, необхідно врахувати всі особливості приготування. Розглянемо основні секрети отримання ідеального десерту.
Класичний рецепт приготування меренгового рулету
Передусім потрібно скласти список інгредієнтів. Приємна повітряна консистенція — результат поєднання збитих яєчних білків, вершків, сиру маскарпоне. Оригінальний смачний меренговий рулет — простий у приготуванні десерт, який можна подати до улюблених кави або чаю. Що знадобиться за рецептом для приготування меренги:
- 250 г білого цукру;
- 190 г сирих яєчних білків;
- 16 г ванільного цукру;
- дрібки лимонної кислоти та солі;
- 200 г сиру маскарпоне;
- 30 г кукурудзяного крохмалю;
- 200 г вершків помірної жирності;
- 20 г цукрової пудри.
Покроковий рецепт приготування:
- До білків додати лимонну кислоту та сіль. Збити до утворення пінки на поверхні маси.
- Цукор необхідно поступово додавати до білків. Попередньо компонент потрібно розділити на 3–4 порції. Додаючи цукор, слід продовжувати збивати масу міксером. Це дозволить отримати меренгу потрібної консистенції.
- Наступний крок — додавання крохмалю. Робити це потрібно поступово, змішуючи масу на низьких обертах.
Меренга має бути однорідною та в міру пружною.
Особливості випікання й приготування крему
Необхідно підготувати деко та повністю застелити його пергаментним папером. Масу треба рівномірно розподілити. Однак слідкуйте за тим, щоб за 1 см від бортиків пергамент був вільним від меренги. Корж необхідно випікати впродовж 30 хвилин при температурі 160 градусів. Після приготування його знімають, акуратно відділяючи від паперу. Наступний етап — приготування крему. До вершків, взятих за рецептом, додають цукрову пудру. Міксером збивають все до повітряної маси. Потім слід додати маскарпоне, цедру лимона та продовжувати змішування. Отриманим кремом змащують білковий корж та акуратно закручують його в рулет. Десерт слід огорнути пергаментним папером і покласти на кілька годин до холодильної камери.
Особливості подавання
Найкраще меренговий рулет смакує з вишневим джемом. Також можна доповнювати десерти мигдальними пластівцями й очищеними фісташками. Добре прикрасити рулет зеленими листочками м’яти, улюбленими свіжими ягодами або розтопленим шоколадом. Подають ніжний десерт з міцною кавою, зеленим, чорним або трав’яними чаями, помірно солодкими компотами. Меренговий рулет — простий у приготуванні. Тому такий десерт можна вибрати для застілля, солодкого столу в офісі, приємного чаювання у компанії друзів.