Розслідування схеми виведення коштів у Волинській області

Співробітники управління карного розшуку та слідчого управління поліції Волинської області під керівництвом обласної прокуратури розкрили незаконну діяльність організованої підпільної структури, що належить фінансово-промисловій групі.

Злочинна схема розкрита

Ця група зареєструвала низку фіктивних підприємств для перерахунку коштів на їх рахунки та уникнення сплати податків.

Обшуки та вилучення доказів

За результатами проведених обшуків в офісних приміщеннях та транспортних засобах фінансово-промислової групи правоохоронці вилучили печатки, комп’ютерну техніку, мобільні пристрої, банківські картки та чорнові записи.

Дії поліції та кримінальна відповідальність

Поліцейські активно працюють над встановленням осіб, причетних до злочинної схеми, та їх притягнення до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування ведеться за статтями ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України («Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)») та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України («Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом»).

За вказаними статтями передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.