Вчені розкрили причини, чому їжа в літаках часто здається несмачною. Через сухість повітря в салоні літака та підвищений рівень шуму смакові рецептори працюють гірше. Під час польоту повітря в салоні стає дуже сухим, що знижує здатність відчувати смак і запах. Це призводить до того, що їжа здається менш смачною, ніж на землі.
Психолог Чарльз Спенс з Оксфордського університету зазначив, що носіння навушників з шумозаглушенням може покращити смакові відчуття під час польоту.
Дослідження Інституту Фраунгофера виявило, що деякі смаки, такі як умамі, зберігають свою інтенсивність навіть на великих висотах. Тому рекомендується обирати гострі або солоні страви, як от мексиканська їжа чи суші, щоб насолодитися кращими смаковими відчуттями під час польоту.