Уважно вибирайте продукти: з порадами фахівців з Тернополя

Увага! Держпродспоживслужба закликає бути уважними

Фахівці Держпродспоживслужби нагадують мешканцям Тернопілля бути уважними під час покупок, особливо продуктів, що швидко псуються, у місцевих магазинах під час вимкнення світла. Вони також закликають виробників видаляти зіпсовані товари з полиць.

Дефіцит електроенергії: наслідки для виробників та споживачів

У середині травня в усіх областях України відбуваються аварійні відключення світла через дефіцит електроенергії. Для виробників харчових продуктів та торговельних мереж це надзвичайна ситуація, адже вона призводить до перерв у холодильниках і морозильних камерах, порушуючи процес виробництва і призводячи до псування продуктів.

Рекомендації для ринкових операторів та споживачів

Тернопільське районне управління Держпродспоживслужби рекомендує ринковим операторам запасатися альтернативними джерелами електроенергії, посилити контроль за зберіганням охолоджених та заморожених продуктів, забезпечити гігієнічні умови на підприємствах, та переглянути процедури вилучення невідповідної продукції.

Фахівці також радять споживачам уважніше вибирати продукти, перевіряти умови зберігання та якість товарів перед покупкою, особливо м’яса, риби та молочних продуктів.