Скандальне відкриття: «темники» від екс-керівника Укрінформу

Екс-керівниця державного інформаційного агентства «Укрінформ» Олексій Мацука особисто вручав редакціям на Франківщині «темники» з небажаними спікерами. Крім того, його команда тиснула на частину працівників, щоб вони звільнялися з роботи.

Методи роботи Мацуки в Укрінформі

Про такі методи роботи лояльного до Офісу Президента екс-керівника агентства розповіли співрозмовники з Укрінформу. Конфлікти нових менеджерів з колективом Укрінформу виникли відразу після їхнього призначення.

Відмова від «темників»

«Так, після призначення Мацуки виконувалися темники. Але ми відмовились від цього, що стало очевидним для «молодої команди». Ми працювали у звичному режимі, дотримуючись всіх журналістських стандартів, бо саме це принесло Укрінформу попередні тернинги за версією ІМІ. Для нас це було цінним долученням до команди. Тому ми відмовились виконувати темники.

Після цього керівники редакцій почули певний тиск. Щодо Прикарпаття у нас вийшло лише одне інтерв’ю з Світланою Онищук за 2 роки, за яке мені взагалі не соромно, бо воно було далеко не компліментарним», — заявила Ірина Дружук.

Закінчення роботи Мацуки в Укрінформі

Представники медійної команди Офісу Президента під час спілкування з УП заперечили свою причетність до появи «темників» в Укрінформі. Мацука відмовився відповідати на запитання, звідки вони мали цю інформацію. 24 травня стало відомо, що Олексій Мацука завершує роботу в агентстві.