Керівники України десятиліття: хто увійшов до списку

Нещодавно був опублікований список «Лідери десятиліття», у який увійшли особистості, які відігравали ключову роль в Україні з 2014 по 2024 рік. Список складався з 47 експертів різних сфер.

Список експертів від New Voice

Серед топ-100 учасників списку — військові, волонтери, журналісти, науковці, громадські діячі, державні посадовці, представники культури, спортсмени, бізнесмени та інші.

До списку також увійшли видатні особистості з різних регіонів України.

Представники різних міст України

З Миколаєва у списку згадуються: Дмитро Марченко, Віталій Кім, Ольга Харлан, Олексій Вадатурський. З Одеси — Олександр Ройтбурд та Еліна Світоліна. З Херсона — Катерина Гандзюк, з Криму — Мустафа Джемілєв, Олександр Усик, Павло Маков, Олег Сенцов, Сусана Джамаладінова (Джамала) та інші.

Учасники опитування могли назвати будь-яку особу, окрім себе. У підсумку експерти визначили 175 осіб.

Культурні новини

Недавно український співак та композитор Дмитро Монатик представив нову пісню «А що», в якій він висловив свою любов до Одеси. Варто зазначити, що відеоряд був створений відомою одеситкою, близькою подругою співака та номінанткою на Grammy Танею Муїньо.

Також у Міжнародному культурному центрі в Кракові відкрилася виставка «Одеса. Довге XX століття в мистецтві», на якій представлені роботи українських художників, що розповідають про національну ідентичність та процес формування мистецького канону з початку XX століття.

Раніше у Києві відбулась презентація проєкту «Книга-мандрівка. Міста», який включає шість нових книжок та супровідні анімаційні епізоди, що передають дух стійкості шести українських міст: Миколаїва, Чернігова, Харкова, Сум, Запоріжжя та Києва.