«Метінвест» підвищить зарплати працівникам: що це означає для компанії

Підвищення зарплати для працівників «Метінвест»: оновлення починають з 1 травня

Група «Метінвест» з 1 травня цього року підвищить заробітну плату працівникам виробничих і ремонтних підприємств. Підхід до перегляду зарплат буде диференційованим, а оклади будуть проіндексовані вище за прогнозований рівень інфляції.

Деталі підвищення зарплати в «Метінвест»

Згідно з інформацією від компанії, оклади виробничого персоналу зростуть на 5-20%, а для найбільш дефіцитних професій — до 25%. Найбільше підвищення отримають співробітники з низькими окладами в межах однієї професії та кваліфікації.

Наразі підвищення зарплат стосуватиметься лише виробничого персоналу робітничих професій та лінійних керівників. Перегляд окладів для адміністративного й управлінського персоналу, сервісних підприємств та керівної компанії буде розглядатися додатково за наявності фінансової можливості.

Вирішення питання підвищення зарплати в компанії

Рішення про підвищення зарплати було прийнято, оскільки «Метінвест» зміг адаптувати свою діяльність до нових умов після втрати комбінатів у Маріуполі й заводу в Авдіївці. Відновлення морського експортного коридору також сприяло збільшенню завантаженості підприємств.

Генеральний директор групи «Метінвест» Юрій Риженков зазначив, що компанія вирішила взяти на себе додаткове фінансове навантаження, оцінивши значний внесок своєї команди в успішність компанії. Компанія має намір і надалі забезпечувати високий рівень соціального захисту співробітників.

У 2023 році «Метінвест» вже запровадив додаткову командну премію для працівників ремонтних та виробничих підприємств за досягнення операційних покращень.