Львів’янин організовував схему нелегального перетину кордону до ЄС

У м. Ужгороді затримано жителя Львівщини, який організовував незаконне перетин кордону військовозобов’язаними через Закарпатську область. За 18 тис. доларів він планував переправити двох осіб з Київської та Івано-Франківської областей до країн Європейського Союзу. Затриманому загрожує до 9 років ув’язнення.

Організатор нелегального перетину кордону

Як повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби 22 травня, житель Львівщини активно діяв на Закарпатті, знаходячи зацікавлених у нелегальному перетині кордону через спільних знайомих або соцмережі. Переправники доставляли ухилянтів до кордону з наміром перетнути його нелегально.

Деталі затримання

Маршрут цього разу планувався через район міста Хуст на українсько-румунській ділянці кордону. Пасажирів повели до Ужгорода громадським транспортом, де мав бути автомобіль для транспортування до кордону. Організатора затримали в Ужгороді, де він перебував із значною сумою готівки в розмірі 18 000 доларів. Ці кошти були призначені для фінансування перетину кордону двох осіб з Київської та Івано-Франківської областей.

Подробиці справи

Прикордонники помітили Volkswagen на околиці села Чертеш Хустського району. Водій висадив пасажирів на середині дороги та втік, приховавши авто в кюветі, після того як дізнався про затримання організатора.

Жителю Львівщини можуть пред’явити обвинувачення за незаконний перетин державного кордону України, здійснений організованою групою або з корисливих мотивів. Санкції за цим статтею передбачають від 7 до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом трьох років, а також конфіскацію майна.