Амурський тигр повернувся до Харківського екопарку після тривалої евакуації

Амурський тигр повернувся до Харківського екопарку

Амурський тигр нарешті повернувся до Харківського екопарку після понад двох років вимушеної евакуації. Про це повідомили у прес-службі «Фельдман екопарк».

Тигр успішно адаптувався до нових умов і наразі перебуває в хорошому стані. Амурський тигр, один з найбільших хижаків на Землі, відзначається своїм рідкісним і яскравим риже-мехом з темно-коричневими смугами, що робить його практично невидимим у природі.

Оновлення eкопарку

У зоопарку вже є рідкісний осел породи Пуату, який повернувся в лютому. Незабаром до екопарку прибудуть ще декілька нових мешканців, серед яких північноамериканські рисі та білі тигри. Також готується до відкриття нова локація – вольєри для птахів, де вже оселилися попугаї.

Харківський екопарк зазнав серйозних пошкоджень під час обстрілів Харкова російськими військами у 2022 році. У результаті пошкоджень загинуло 6 працівників і було зруйновано більшість споруд. Зооколекція парку втратила близько 300 тварин, що становить приблизно 20% від загальної кількості.

Від літа 2023 року екопарк почав відновлювати свою діяльність. Наразі триває будівництво хоспісу для тварин, які постраждали від війни, де вони зможуть отримати медичну допомогу та лікування.