Контраверсійні тендери: одеські дитсадки ремонтує таємничий підприємець

Ремонт дитячих садочків у Київському районі Одеси

У Київському районі Одеси чотири дитячих садочка отримають ремонт за участі підприємця Олександра Зіновійовича Арабаджі, який виграв чотири тендери в один день, 3 квітня.

Зокрема, об’єкти знаходяться за адресами: №106 на вулиці Академіка Королева, №272 на вулиці Героїв Прикордонників, №113 на вулиці Космонавтів і №304 на вулиці Академіка Вільямса.

У всіх випадках була вказана майже однакова сума – 1 млн 442 або 443 тис. грн. Крім того, підприємець був єдиним учасником торгів. Тендерна документація не була опублікована, тому невідомо, що саме приховується під формулюванням «капітальний ремонт елементів благоустрою території» в кожному конкретному випадку.

ФОП, яке було засновано у червні 2021 року, за два з половиною роки роботи встигло заробити на тендерах понад 20 млн грн. Перший контракт вони отримали вже через два місяці після початку роботи. До цього фірма спеціалізувалася саме на «капітальному ремонті елементів благоустрою території», обслуговуючи школи, дитячі садочки і звичайні житлові будинки в різних районах Одеси.