Розширення державної допомоги для переселенців, які повертаються на Україну

Уряд розширює допомогу малозабезпеченим громадянам, що повертаються до України з-за кордону

Згідно з інформацією, опублікованою на Facebook-сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, уряд прийняв рішення про розширення допомоги громадянам, які повертаються до країни з-за кордону. Мета цього постановлення — забезпечити активне використання допомоги для малозабезпечених сімей, які опинилися в умовах фінансового ризику.

Кому стосуватиметься нова допомога

Зміни стосуватимуться внутрішньо переміщених осіб і українських шукачів притулку, які повернуться до України з-за кордону і ще не встигли знайти роботу в країні або не мають власних джерел доходу.

Тривалість допомоги складатиме 6 місяців:

— Для сімей, що повернулися до України після тривалого перебування за кордоном (понад 90 днів), навіть якщо в них є працездатні неробочі члени сім’ї, які не сплачували єдиний соціальний внесок (ЄСВ);

— Для сімей, в яких є військово-польові особи (ВПО), які не працювали або не сплачували ЄСВ унаслідок переміщення.

Куди звертатися за допомогою в працевлаштуванні

Для сприяння економічній самостійності та поверненню громадян до трудової діяльності виплата допомоги малозабезпеченим сім’ям поєднується з заходами стимулювання занятості.

Ці заходи спрямовані на сім’ї ВПО або громадян, які повертаються до України, у яких є неробочі працездатні члени сім’ї. Вони повинні працевлаштуватися або зареєструватися в Державному центрі зайнятості протягом 2 місяців після отримання допомоги.

Нагадуємо

Також нагадаємо, що раніше ми повідомляли про можливість для дніпрян з інвалідністю скласти іспит на права на спеціальний автотранспортний засіб. А також про надходження відключення електроенергії на наступному тижні в Дніпрі.